Yksiö Kampissa


18.8 saimme tehtävän kahdelle itseopiskelu päivällemme. 19.8 ja 23.8 tulee tehdä remppa ja sisustus Kampissa sijaitsevaan yksiöön. 
   Meille annettiin pohjapiirrustus yksiöstä ja hieman tietoja. Asiakas on vanhempi ihminen, joka osti asunnon viikonloppu käyttöön. Budjettia ei ollut, eikä muitakaan vaatimuksia. Sanottiin että mahdollista on, että henkilön lapsenlapsi voisi tätä asuntoa tarvita opsikellessaan.
   Ainoastaan sanottiin, ettei hormeihin kosketa. Kaikki muut seinät sai halutessaan muuttaa. Toki sitten itse kaikki ylinmääräiset seinät poistin avatakseni tilan.

Mietin miten paljon tällaisessa viikonloppu/opiskelija asunnossa tarvittaisiin keittiötä. En halunnut siitä tehdä mitenkään isoa, sillä epäilin sen tarpeellisuutta. Päädyin tekemään keittiön ilman tiskikonetta ja pakastinta. Jääkaappikin on vain pöytä tasoon asti. 
   Ruokapöytä tuntui omaan makuun vievän liikaa tilaa, joten lisäsin vain baaritiskimäisen tason keittiöön. Siihen alle myös baarijakkarat. 
   Vessaan en mitään sen innostavampaa keksinyt, perus pytty ja lavuaari löytyy. Suihkun ja lavuaarin väliin lisäsin lasiseinämän, joka hieman estäisi sen veden roiskumista.

Makuuhuoneeseen tiesin, että ehdottomasti tahdoin korotuksen. Laitoinkin siihen 30cm parven.
   Parveen laitoin sängyn, telkkarin ja nojatuolin. Jäi myös hyvin tilaa opiskelijalle laittaa työpöytä. 
   Rappuset ovat vain puolet huoneen leveydestä, koska päätin laittaa kaapin toiselle kohdalle. Tämä oli ihan ajateltu päätös, ettei suoraan etuovelta näkyisi sänky. 
    Ainakin omasta mielestä onnistuin ihan hyvin tehtävässä, ja ainakin mielelläni itse tällaisessa asunnossa asuisin. 

Aksonometria

Yksi ensimmäisistä havainnekuva tavoista joita opimme, oli aksonometria. Aksonometria on 3D ilman perspektiiviä. Jos ajattelee esimerkiksi Ikean tuotteiden kokoamisohjeita, niissä palat pysyvät kauttaaltaan samassa koossa, joka huomattavasti helpottaa kokoamista. Alamme kannalta, se on toki pohjapiirrosta parempi tapa näyttää miltä joku huone näyttää. Kuitenkin ehkä parhain olisi jonkin näköinen perspektiivissä oleva kuva. 

Lähtökohtanamme oli pohjapiirros, josta sitten rakennettiin ylöspäin. Ihan pelkällä pohjapiirroksella ei pärjää, sillä siinä ei lue korkeuksia. 

Tähän mennessä kokeilluista tavoista voisin sanoa, että tämä on yksi suosikeistani. Kohtuu helppo tehdä ja näyttää vaikuttavalta. Saa huomattavasti nopeammin piirrettyä aksonometrisen kuvan, kuin kahden pisteen perspektiivin.